16 February 2017 . 0 comments

GIVENCHY SS 2015

GIVENCHY SS 2015
 
Met de komst van Ricardo Tisci 10 jaar geleden, werd Givenchy in een keer als een high fashion magneet gebombardeerd. Hubert de Givenchy was ook overtuigd, nadat Tisci de ene prijs na de andere won voor zijn prachtige designs en mocht in een zeer korte tijd aan Givenchy Haute Couture gaan werken. Wat een eer, want couture is alleen weggelegd voor de Meesters Van De Mode. Hij kreeg een erenaam als "The Promising Best Designer" en werd met niemand anders dan Alexander Mcqueen vergeleken (what an honour).
Circa vijf jaar geleden, kwam er een new wave of mixing, streetwear meets high fashion. Givenchy kwam met een baanbrekende collectie. Hip hop versus art! Nike was zijn grote inspiratie en ging samen met hun werken en daarmee maakte hij een statement! De bekende Rotweiler-, de Bambi-, en de Madonna prints om er maar een paar te noemen.  Rihanna, Pharell en heel jong Hollywood maakten Ricardo een zeer beroemde persoonlijkheid. Givenchy werd het hipste label ever. Fashion week Parijs was in de ban, wanneer THE fashion show was and it was awesome!
 
De Antigona is nog steeds de hotest bag nationwide. Met de collectie van 2015 wilde Tisci graag weer terug naar de roots waar hij ooit mee was begonnen. Underground en sentimental dark fashion. Rock en roll warriors, Joan of Arc and Game of Thrones waren de grote inspiraties. Romeinse gladiatoren ensembles met studs in kant en leer. Fringed sweaters met grote juwelen. Veel bondage achtige over-knees boots met peep too. De collectie was vrij heftig en ondraagbaar, maar dit is echt Ricardo Tisci en dat is waarom hij van Givenchy een iconisch modehuis heeft gemaakt. Dit kan alleen als je zoveel liefde voor het vakmanschap hebt en daardoor zo intrigerend en tegelijkertijd inspirerend bent. Met heel veel trots representeren wij Givenchy!
 
Fashion Godfather - Pre-owned but still loved, authentic designer items.

A blog about

fashiongodfather

Comments

Your email address will not be published Required fields*

Recent posts

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »